Vizes szett NST készülékhez

 

A HYLA nedves-tisztító rendszer a következő lehetőségeket nyújtja:

• Sima padlók nedves tisztítása (kő, PVC, parketta, stb.)

• Szőnyegek és szőnyegpadlók vizes tisztítása

• Kárpit és huzat nedves tisztítása (bútor, autóhuzat, stb.)

• Járulékos funkció: vízpermetezés

Technikai adatok:

• A víztartály térfogata: 3,5 liter

• 1 tartály tiszta víztisztító kapacitása:

• 15 - 20 m² sima padló felületnél

• 3 - 8 m² szőnyegpadló esetében

A makacs foltok eltávolítását kárpitozott felületekről, szőnyegekről, szilárd burkolatokról a vizes szett különböző keféi mellett folttisztító koncentrátumok is segítik.  (Zöld: sima felületre, Kék: kárpitozott felületre) A HYLA tisztítószerek csak biológiailag lebomló anyagokat tartalmaznak.

 

A szennyeződés mértékétől függően 20 - 40 ml Hyla tisztítószert kell a vizes szett víztartályába a 3 liter vízhez adagolnunk.

A vizes tisztítás menete

Először rakjuk össze az alap szettet, mert ezek után már csak a keféket kell cserélnünk.

Első lépés, hogy a HYLA víztartályába csak 1 liter vizet teszünk, 3 liter pedig a vizes szett víztartályába kerül, amibe 1 kupaknyi tisztítószert teszünk. A kék folyadék a kárpithoz való, a zöld pedig a sima felületekhez.

Kárpittisztítás

Mielőtt a vizes szettet használjuk, mindenképp végezzünk száraz takarítást a felületen, hogy a nagyobb, szárazon is eltávolítható szennyeződéseket eltávolítsuk, ellenkező esetben, a vizes szettből a felületre bocsátott víz és a sok koszmennyiség sárrá alakul és sokkal nehezebb eltávolítani a vizes sárszerű anyagot a szőnyegből.

Tehát a kék tisztító folyadékból teszünk 1 kupaknyit a vizes szett tartályába. Rátekerjük a záró-anyát, amelyből 1 cső indul el, ezt a készülék oldalán lévő lyukba illesztjük. A másik nyílásba a gégecső mellett futó vékony műanyag csövet tekerjük bele, mert ezen a csövön fog a víz a keféig eljutni. A gégecső könyök alatti részénél csatlakoztatjuk a megfelelő kefe vizes csövét, így biztosítva a víz eljutását a keféig, majd a 2 db műanyag csövet is a gégecső fogóhoz illesztjük, a végére pedig a kárpittisztító fejet és már kezdhetjük is a szőnyeg vizes takarítását. A víz elindításához a gégecső könyök alatti részénél a vízkiengedő kart a gégecsőhöz szorítjuk és addig így tartjuk, ameddig vizet szeretnénk juttatni a szőnyegre. Ha az egész felület vizes tisztításával elkészültünk, akkor tanácsos csak szívó funkcióval – tehát a vízkiengedő kar megnyomása nélkül – még egyszer kiszívni a felületből a felesleges vizet, a gyorsabb száradás elérése érdekében.

A HYLA vizes szettel csak annyi vizet engedünk a felületre, amennyi a tisztításhoz feltétlenül szükséges, majd ezt rögtön vissza is szívjuk a gépbe. Így azonnal kéznedves felületet kapunk, amely 2-3 óra múlva tökéletesen megszárad! A szőnyegek alján nem hatol át a víz, így nyugodtan használhatjuk padlószőnyegekre vagy nagyméretű, nehéz szőnyegekre is!

Hideg burkolat

A gumis szélű nagy fejet csatlakoztatjuk a gégecsőhöz, ugyanúgy, ahogy az előbb tettük a szőnyegtisztításnál.

A vizes tisztító kefével vizet engedhetünk a felületre, kefe részével feldörzsölhetjük a szennyeződést és gumírozott részével egyből fel is szívhatjuk a nedvességet. Tiszta, felmosott, és azonnal száraz felületet kapunk.

Kárpitozott bútorok

Ugyanígy alkalmazzuk a kárpitozott bútoroknál is, csak előbb eltávolítjuk a 2 db műanyag csövet és kicseréljük a nagy szívófejet a kicsi kárpittisztító fejre. Ekkor a kárpittisztító fejből kijövő vizes csövet közvetlenül a gégecső alatt lévő csatlakozóba dugjuk.

Ha növényeinket szeretnénk lemosni, akkor a kis permetező fejet csatlakoztatjuk a gégecsőhöz és máris spriccelhetjük vele a növények leveleit.

 

FaceBook YouTube Hyla Allergy Friendly