A szeparátor elengedhetetlen feltétele az igazán tiszta levegő elérésének. A HYLA készülék a legtermészetesebb tisztító anyagot, a vizet alkalmazza szűrésre, kiegészítve a forradalmian új szeparációs technológiával.

A készülék a beszívott levegőt keresztül áramoltatja a vizen, „átmosva” percenként 3000 liter levegőt. Ám szeparátor nélkül a vízben nem, vagy csak részben oldódó szennyeződések visszakerülnének a levegőbe a kifúvónyíláson. Ezt a problémát küszöböli ki a centrifugális cseppleválasztó technológiát alkalmazó szeparátor, mely percenként 25.000-es fordulatszámon működik.

A magas fordulatszámnak köszönhetően a szeparátor különválasztja a vizet és a szennyeződést és még a mikroszennyeződéseket is visszakényszeríti a vízbe. Így a készülék kifúvónyílásán csak a tökéletesen tiszta levegő távozik.

 

 

Hogyan működik a szeparátor?

Ez az alkatrész egy nagy fordulatszámon működő lamellás henger, amely cseppleválasztó funkciót lát el. Csak a teljesen tiszta levegőt engedi át, a levegőben található bármely szennyeződést pedig visszaveri a vízbe. Percenként 25.000-et fordul, ennek fontosságát legegyszerűbben egy hasonlattal lehet érzékeltetni: Képzelje el, hogy egy papírgalacsint szeretne átdobni egy ventilátor lapátjai között. Abban, hogy ez sikerüljön, két dolog meghatározó: a ventilátor lapátjainak a száma és a fordulatszám.

Ha a ventilátor lassan pörög, simán át lehet dobni rajta. Ha azonban a ventilátor elért egy bizonyos fordulatszámot, attól kezdve akárhogy is próbál időzíteni, sehogy sem fogja tudni átdobni, a papírgalacsin, akármilyen apró is legyen, mindig visszavágódik. A levegő-víz szeparátornál ez a bűvös határ a 25.000-es fordulatszám. Ennél magasabb fordulatszámmal sem nőhet a hatékonyság, de ennél alacsonyabb fordulatszámnál bizony egyre csökken! Ráadásul a magasabb fordulatszám, így nagyobb igénybevétel miatt a motor élettartama csökken.

A HYLA mérnök szakembereinek sikerült kidolgozni azt az optimális fordulatszám – lamellaszám arányt, ami a legkisebb hanghatás mellett a létező legnagyobb szűrési hatékonyságot éri el! /Ez ÁNTSZ mérésekkel bizonyított!/ Mivel ez a 25.000–es fordulatszám valóban jár némi zajjal, felmerült a kérdés, hogyan lehetne ezt csökkenteni úgy, hogy ne menjen a hatékonyság rovására. Erre a célra a HYLA egy hangreduktort használ, amit a levegőtisztításnál a beömlőnyílásra helyezünk, így csökken a zajszint, de a légáram és a fordulatszám megmarad, hiszen az előzőekben leírtak szerint tudjuk, hogy ez elengedhetetlen a tökéletesen tiszta levegőhöz!! Némelyik hasonló elven működő készüléknél a zajszint csökkentésére potmétert használnak, mellyel leveszik – szabályozzák - a fordulatszámot /és így a hangot is/. Azonban a fordulatszám csökkentésével egyenes arányban csökken a készülék hatásfoka – légtisztító- és poreltávolító képessége - is, azaz a potméterrel szabályozott berendezés nem képes a megfelelő tisztítási hatásfok elérésére. /Emlékszik? Minél lassabban pörög, annál biztosabban kerülnek át rajta az egyre nagyobb dolgok is!/ Így igazából magunkat csapjuk be, halkabban takarítunk ugyan, de nem is érjük el az áhított tisztaságot.

A HYLA NST szeparátora másban is különleges és egyedülálló: ÖNTISZTULÓ!

Visszatérve a ventilátoros példánkhoz: Képzeljük el, hogy nem csak papírgalacsint próbálunk rajta átdobálni, hanem sarat, zsírt, hajkupacokat, stb. Mi történik egy idő után a ventilátorral? Olyan koszosak lesznek a lapátjai, hogy egyre lassabban lesz képes pörögni, és ha tovább folytatjuk a dobálást, végül el is romlik. Ezért hát le kell szerelnünk időről időre, megtisztítani, hogy továbbra is működőképes maradjon. Ez a helyzet a piacon található többi szeparátoros készüléknél. Minden takarítás után meg kell tisztítani a szeparátort! A HYLA-nál a szeparátor önmagától megtisztul A HYLA ÖNTISZTULÓ SZEPARÁTORA világszabadalmi védettséggel rendelkezik, nincs a piacon egyetlen olyan készülék sem, amely hasonló minőségű és hatékonyságú lenne!

logo

 

Keresse az eredeti minőséget! 

FaceBook YouTube Hyla Allergy Friendly