Mitől energiatakarékos a HYLA?

Egy készülékről akkor állíthatjuk, hogy energiatakarékos, ha minél kisebb áramfelvétel mellett a lehető legnagyobb hatékonysággal képes üzemelni. Tapasztaljuk, hogy a porszívógyártók előszeretettel írják készülékeikre nagy számokkal, hogy 1200-1500W, sőt ma már nem ritka, az 1800-2000W-os készülék sem.

De mire vonatkoznak ezek a számok?

A készülék névleges teljesítményét, azaz az ezzel arányos energia fogyasztását jelölik! Minél nagyobb energiaigényű egy készülék, annál magasabb a villanyszámlánk. De azt, hogy ebből mennyi a légszállításra fordított hasznos teljesítmény, azt már kevésbé hangsúlyozzák ki, általában az apróbetűs részben tüntetik fel. Ugyanis az csak 250-350W. És ez természetesen tiszta porzsák esetén értendő, ami a takarítás során a telítődésnél akár a felére, harmadára is csökkenhet. Tehát 1500W energia áráért jó esetben is csak kb. 300W teljesítményt kapunk. Elgondolkodtató ugye?

A HYLA energiatakarékos készülék: 850W–os motorja mellett állandó, 800W-os teljesítménnyel dolgozik a levegőtisztítás és takarítás egész folyamata alatt! Üzemeltetési költsége is minimális, működtetéséhez alkalmanként csupán 4 liter hideg csapvíz szükséges! Mivel szűrőként csak vizet használ, nincsenek pótlólagos költségek. (A porzsákok, szűrők, filterek cserélése komoly kiadásokkal jár!)

FaceBook YouTube Hyla Allergy Friendly