Atka

A házipor egyik alkotóeleme az atkaürülék, mely a legveszélyesebb allergének közé tartozik. Az atkák az ember elhalt hámsejtjeivel táplálkoznak, méretük a milliméter századrésze, élettartamuk 3 hónap, naponta testsúlyuk 300-szorosát ürítik és a szaporulatuk 100-szoros. Egy 2 éves ágybetétben kb. 2 millió atka él, melyek ürítenek, szaporodnak. Egyetlen gramm háziporban átlagosan 10.000 van belőlük!

A házipor atkáról bővebben itt olvashat: http://berzsa.hupont.hu/6/poratka-es

Magyarországon a lakosságnak körülbelül 1/4-e szenved házipor allergiától. Leginkább veszélyeztetettek a csecsemők és a kisgyermekek. Az atkaürülék finom porrá oszlik szét a szoba levegőjében, és a porhoz tapadva órákon keresztül képes lebegni, így a lakás bármely részére könnyen eljut.  

Ha rendszeresen takarítunk és légtisztítunk a HYLA-val, akkor mindez megszüntethető, hiszen a HYLA egyedülálló szűrési technológiájával képes megszűrni a beáramló levegőből a szilárd és légnemű mikroszennyeződéseket is: az 5 mikron felettieket 100%-ban az 5 mikron alatti méretűeket 99,96%-ban.

(Házipor atka mérete: 50 - 500 mikron, ürülékének mérete: 10-50 mikron)

A házipor allergiások tüneteit a HYLA teljesen megszüntetheti!

Milyen HYLA funkciók használhatók atkátlanításra?

  • kárpitozott felületek mélytisztítása – allergén, mikropor is - az elektromos kefével (szőnyegek, ágybetétek, kárpitozott bútorok stb.)
  • függönyök portalanítása a kárpittisztító fej függönytisztító adapterével
  • falfelületek portalanítása porkefével
  • vákuumozás HYLA vákuumzsákkal (ágyneműk, takarók, párnák, plüss állatok stb.)
  • légtiszítás a hálószobákban (esti lefekvés előtt, kb. 15-20 perc) – MINDEN NAP
  • sóterápia tengeri sóval

 

Nagyon fontos odafigyelni a porallergiára, mert ha elhanyagoljuk, immunrendszerünk egyre jobban legyengül, egyre több dologra leszünk allergiások és akár asztmás tüneteink is kialakulhatnak! 

FaceBook YouTube Hyla Allergy Friendly