A lakossági fűtés a legjelentősebb levegőszennyező tényező: a települések levegőjének minőségét több mint kétharmados mértékben ez határozza meg. A Földművelési Minisztérium Fűts okosan! kampányának nyitórendezvényén külön kiemelték, hogy "a legnagyobb kockázatot a kisméretű részecskékből álló frakció (PM10), köznapi nevén a szálló por jelenti. Ezen belül is a 2,5 mikrométer átmérő alatti porrészecskéket tartalmazó szennyezés a legveszélyesebb az egészségre, mert a tüdőbe jutva jelentős egészségkárosodást okozhat." - olvastuk a levegoszennyezes.hu oldalon.

Beköszöntött a hűvös idő. Még spórolnánk a gázkazán beindításával, elég meleget ad, ha begyújtunk a kandallóba. Fontos tudni, hogy a kandalló, és az össztüzelésű kályha nem szemétégető! A tejes kartonok, a karácsonyi csomagolópapír, a színes magazinok, a bútorlapok, a festett ablakkeretek, és a lakkozott parketta elégetésével az egészségre igen veszélyes, rákkeltő anyagokat juttatunk a levegőbe. Ezek az anyagok lomtalanításba, és szelektív hulladékgyűjtőbe valók. Ugye tapasztalta már, hogy egy ködös délutánon még ablakot sem lehet nyitni, mert vastagon ül a szúrós szagú füst a házak fölött? Olykor nedves avar füstölésével is fokozzák a helyzetet a szomszédok. A felszabaduló mérges gázok pedig csípik az orrunkat.

A HYLA az 5 mikrométer átmérő alatti szennyező részecskéket 99,96%-ban eltávolítja a levegőből. Segítségével az "udvart" ugyan nem, de az otthonunkat meg tudjuk tisztítani ezektől a szennyező anyagoktól, és teljesen tiszta, por-, és allergénmentes környezetet tudunk biztosítani akkor is, ha valami miatt nem tudunk szellőztetni. Vegye elő Ön is a HYLA-t, és tisztítsa meg otthona levegőjét!

Ha még nincs HYLA-ja, kérjen bemutatót itt!

Okos fűtéssel pedig mi magunk is tehetünk azért, hogy ne szennyezzük a levegőt, és segítsünk a légúti allergiákban szenvedő gyermekeinken és unokáinkon. Itt tudhat meg többet a Fűts okosan! kampányról.

FaceBook YouTube Hyla Allergy Friendly